Johnny Hansen

Dansktop når det er bedst

Johnny Hansen er nærmest født til dansktop. Som søn af Bjørn Hansen fra Bjørn & Okay har han om nogen fået indpodet den glade musik i barndommen. Han er aldrig blevet pacet, det kunne Bjørn dårligt nå, for Johnny var nærmest vokset 10 centimeter for hver gang, faderen var hjemme. Så travlt havde han og orkestret dengang som det førende i genren.

Selv om opvæksten i et musikalsk hjem har påvirket Johnny Hansen, har beslutningen om at gå i faderens musikalske fodspor altid været hans egen.

Hvad der begyndte med uskyldige slag med en lineal på moderens kagedåser, udviklede sig hurtig til et rigtigt trommesæt. Mor Gerda kunne leve med bulede dåser, men når sønnen nu også ville musikken, mente hun at det skulle være på et instrument, der kunne spille en melodi.

Den første spanske guitar blev hurtigt til en elektrisk model, og drømmen om at skabe sit eget orkester begyndte at ulme. Fodbolden fængede i en periode, men det stod hurtigt klart, at det var musikken, han ville gøre til en levevej.

Den musikalske flid var større end i skolen, og selv om han fik en uddannelse som elektriker, var han så ivrig efter at komme til at leve af musikken, at det kun var et spørgsmål om tid, før drømmen skulle realiseres. I flere år brugte han dagligt en time på at øve sig.

Tæt på sin 18 års fødselsdag kom han med i rockorkestret Airport og indledte fem hektiske år med et opslidende turnéliv til landets førende danserestauranter i det meste af Jylland og i København.

Han sang aldrig en strofe, men i Airport-tiden mødte han duoen Jens Erik & Torben og medvirkede på flere pladeindspilninger med den populære duo i Thy. Det var her, at spiren til Kandis blev født, og i januar 1989 står Kandis for første gang på scenen – til et enkebal på et hotel i Thisted – og med Johnny Hansen som forsanger med en stemme, som mange forvekslede med faderens.

Siden er det gået stærkt, og Kandis har slået igennem som et af de førende danseorkestre i Norden. Sideløbende med de mere end 20 år på landvejen og flere end 50 udgivelser med Kandis har Johnny Hansen også prøvet sig selv af i andre musikalske retninger, deltaget i det danske Melodi Grand Prix, udgivet tre soloalbum og to sammen med sin far i konstellationen ”Far & Søn”.

I den sparsomme fritid nyder Johnny Hansen at spille golf, hvis det ikke lige skal males, skiftes en stikkontakt eller sættes en ny dørkarm op i en af de udlejningsejendomme, han ejer i hjembyen Hurup.

Johnny Hansen har døtrene Cecilie og Caroline og bor sammen med Gitte.

Gitte og Johnny har sommeren 2012 fået en dejlig søn sammen.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Johnny Hansen er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Johnny Hansen

For booking af Johnny Hansen ring til ældreunderholdning.dk - Tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Johnny Hansen

Johnny Hansen udgiver sit femte soloalbum

Johnny Hansen udgiver sit femte soloalbum

MY FAVORITE COUNTRY SONGS

Johnny Hansen har altid elsket countrymusikkens sjæl og nærvær. Og nu har den 49-årige sanger og guitarist fuldendt en mangeårig drøm om at indspille
sine egne favoritter i countryens eget mekka, Nashville i USA.

Mandag 11. maj fik Kandis-forsangerens solokarriere en ekstra dimension, da han udgav ”My favorite Country Songs” – det femte soloalbum i en karriere, der kører på 27. år og med en turnékalender, der er tættere pakket end nogensinde.
Det nye album indeholder 15 nye og gamle klassikere, der gennem årene har fået en særlig plads i Johnny Hansens musikalske univers. Derudover er der også en helt ny sang.

»I Kandis har vi haft mange countrysange på repertoiret, som publikum har taget godt imod, og da jeg på det seneste soloalbum også havde et par countrysange med, følte jeg, at tiden var inde til at realisere en gammel drøm om at indspille i Nashville med et hold af de bedste countrymusikere. Samtidig føler jeg, at jeg musikalsk nu har udviklet mig til at kunne favne det vokale spænd, som mange af sangene kræver,« siger Johnny Hansen.

Klar til country-turné
Countryudgivelsen er samtidig anledningen til, at Johnny Hansen føjer endnu en variant til repertoiret, der i forvejen tæller en solistoptræden, en duet med Bjørn Hansen og som forsanger i Danmarks mest populære danseorkester, Kandis.
Johnny Hansen er nu også klar med en countryturné, og han kan bookes både som solist, i en duo med guitaristen Jens Varmløse eller i en trio. »Det er en ny side af mit musikalske virke, som jeg gerne vil prøve af live. Som solist har det været en kæmpe oplevelse at arbejde med musikere, der til dagligt indspiller med USA’s absolut største artister. Albummets tekniker Bob Bullock har i mange år arbejdet med Shania Twain og mixet hendes største og mest sælgende produktioner. Og efter de inspirerende dage i det amerikanske studie er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var de rigtige sange, jeg havde valgt at indspille,« siger Johnny Hansen, der forinden havde været i Toscana hos produceren Søren Bundgaard for at koordinere indspilningerne med Nashville-producer Chris Luzinger, som roser danskerens sangvalg.
»Det er alle sange, der ligger rigtig godt til Johnny og hans dejlige varme og personlige stemme. Var han født i USA, kunne han være blevet en rigtig populær countryartist,« siger Chris Luzinger.

Johnny Hansens favorit-album indeholder bl.a. fortolkninger af Let Your Love Flow, Ring Of Fire, Country Road, Blue Bayou, I Love You Period, Chattahoochee og Rekless Heart – sange, som også Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison og John Denver også har gjort legendariske.

Læs mere om Johnny Hansen her

 Menu
  Foredrag
  Musik
  Underholdning
  Solister
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites

Johnny Hansen

 Johnny Hansen
Info
Kontakt
ældreunderholdning.dk
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere