Tonny Landy

Gift med operaen

En livsrejse fra blokvogn til Det Kgl. Teater. Tonny Landy fortæller om sin barndom som ”nøglebarn” under og efter 2. verdenskrig. Om sin debut som drengesanger – om at være landskendt for sin medvirken som en af dansk musiklivs mest benyttede sangere, foredragsholdere og undervisere, samt ansat ved Det kgl. Teater i 30 år.

Tonny Landy fortæller om mere end 60 års virke i en "blandet landhandel". Allerede fra barnsben optrådte han i offentlige sammenhænge på Bakken, i Tivoli, ved havne- og byfester samt på markedspladser. Senere skabte han sig en karriere både herhjemme og i udlandet med fast udgangspunkt som operasanger ved Det Kgl. Teater. Her var han tilknyttet i over 30 år.

Han fortæller morsomt og levende om mange af de mennesker og kolleger, han traf undervejs. Om 50 års partnerskab både professionelt og privat med Tove Hyldgaard; om gæstespil i udlandet; og om livet på og bag scenen.
Tonny Landy fortæller også om det utrættelige arbejde med sig selv og med den uhelbredelige Parkinsons sygdom, som han pådrog sig i mild grad for ca. 4-5 år siden, uden at det fik lov til at påvirke hans professionelle hverdag - og om udnævnelsen til Ambassadør for Parkinsonforeningen. Han pointerer vigtigheden af at fastlægge en selvdisciplin ud fra foreningens slogan ”Motion er medicin”, at han gennemfører et fast træningsprogram hver eneste dag, og at han føler sig i absolut fysisk top-form.


Det er også muligt at booke Tonnys andet foredrag: Hvor går vejen til kvinden?

I foredraget skildrer Tonny med enestående lune det skrøbelige forhold til - tit uforstående over for - kvinden!
Hvor går vejen til kvinden, og hvordan kommer man videre?
Dette, for mænd så eksistentialistiske spørgsmål må en sanger gentagne gange i løbet af en koncertaften stille sig selv, når forsinkede pianister, irriterende hustruer og skelsættende oplysninger fra diverse afkom gang på gang afbryder hans tankerække, og får ham til at stille tillægsspørgsmålet: Og hvordan kommer man videre?

Situationen er beskrevet utallige gange før og er især et yndet tema blandt yngre generations stand-up komikere. Men hvordan bliver det grebet an af en mand i én af sine - mange - bedste aldre?

Sangeren, skuespilleren og entertaineren Tonny Landy vender så at sige tilbage til åstedet, nemlig cabaret-genren, hvor han slog sine første lystige folder for snart en del år siden.

I "Hvor går vejen til kvinden - og hvordan kommer man videre" leder han, meget charmerende og uprætentiøst professionelt, publikum ad kærlighedens veje via sange som bl.a. "Få har elsket mer' end jeg" fra operetten Paganini og Edith Piafs "Når jeg pudser glas" med dramatiker Jacob Morilds meget humoristiske tekst som vejviser.


Alt dette og meget mere bliver fortalt med Tonny Landys specielle form for humor, som slog så stærkt igennem i hans medvirken gennem 9 år i Danmarks Radios serie ”Spørg bare – og få svar”!


Udtalelse fra Peter Møllerhøj:
"Jeg har i min egenskab af kursusleder på Tisvilde Højskole haft den fornøjelse at høre Tonny Landys foredrag "Gift med operaen". Foredraget er så meget mere end bare en levnedsbeskrivelse. Det er en rejse i dans og musik, men ikke mindst en fortælling om menneskelivet, som er interessant for ikke alene musik- og operakendere, men også for folk, der ikke nødvendigvis kommer ofte i teateret.
Hvad der udmærker sig særskilt er ikke og alene Tonny Landys fremragende fortælleevne og fortællelyst, men også den måde hvorpå han formår at møde sig publikum, fange deres kommentarer undervejs og dermed tilpasse sig det publikum og den situation, han optræder i.
Mine varmeste anbefalinger!"

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Tonny Landy er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Tonny Landy

For booking af Tonny Landy ring til ældreunderholdning.dk - Tlf. 7020 3648

 Menu
  Foredrag
  Musik
  Underholdning
  Solister
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites

Tonny Landy

 Tonny Landy
Info
Kontakt
ældreunderholdning.dk
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere