Ole Michelsen

Ole Michelsen
Ole Michelsen er dansk kulturjournalist, forfatter og foredragsholder, nok mest kendt mangeårig vært i Danmarks Radios filmprogrammet "Bogart", som han bestyrede gennem 17 år.

Ole Michelsen er en meget ofte anvendt foredragsholder og debattør. Ikke kun på filmområdet, men også på emner som kræft, livskvalitet, alkoholisme og kærlighed. Læs mere om emnerne under "Foredrag".

Han har endvidere skrevet bogen "Film skal ses i biografen", som er en skildring af hans egen vej ind i filmen og hans syn på film. Hans mest kendte bog er dog bestselleren "Den dansende dæmon", som er en dybt personlig beretning om alkoholisme, og hvordan man styrer den livsfarlige sygdom. Han er også forfatter til novellesamlingen "Natten har tusind" øjne. Læs mere om disse bøger under "Bøger".Foredrag med Ole Michelsen
Ole Michelsen er en meget ofte anvendt foredragsholder og debattør. Ikke kun på filmområdet, men også på emner som kræft, livskvalitet, alkoholisme og kærlighed. Du kan læse lidt om hans foredrag nedenfor. Har du spørgsmål eller ønsker du at booke et foredrag med Ole Michelsen er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7020 3648 eller på mail: info@foredragsportal.dk


Den værste sorg
Det vi frygter mest er at miste, det vi elsker højest, vores børn.
Man sidder som far og kigger på kisten, og siger til sig selv ”det var jo mig, der skulle ligge deroppe, og Trine skulle sidde her på min plads.” Men det blev mig, faderen, der sad tilbage med det ubegribelige. Med en sorg, der ikke kan rummes, men den stiller ikke spørgsmål. Den er der bare, og den bliver en livsledsager.

Man kan ikke tie smerten væk. Man kan og skal måske tale om den. Højt. Med sig selv og med andre psykologer og præster og med vennerne, som har så svært ved at sætte ord på et drama, de formodentlig aldrig selv bliver deltagere i.

Jeg vil gerne tale om Trine og vores sidste tid sammen, siger Ole Michelsen. Fordi det var så stor og stærk en oplevelse, som blev langt mindre skræmmende, end jeg havde forestillet mig. Den sidste tid lagde sig til rette omkring os og gav ro og plads til humor. Til at se den skønhed, der var tilbage. Duften af en blomst og af friskbrygget kaffe. Vi talte ikke meget om døden. Vi nød samværet og vennerne. Det blev en god og rund tid.


20 år på vand og brød
Ole Michelsens nye foredrag om danskernes alkoholkultur eller mangel på samme tager udgangspunkt i en tyveårig ædruelighed, hvor fristelserne har været mange, men ædrueligheden viste sig holdbar. I de sidste 10 år er rygerne blevet jaget vildt.

Det er usmart, usundt og grimt, og de står og ryger på gadehjørnerne i blæsevejr. Men de alkoholdrikkende danskere har det fint. Der drikker rigeligt og muntert overalt, og det at drikke i festligt lag, har i modsætning til rygning og grovæderi høj status.

Danskernes hyggedefinition står vagt omkring vores drikkevaner. De skal og må ikke ændres, for de er måske, mere end noget andet, den så efterspurgte og højt priste danske sammenhængskraft.

Ole Michelsen fortæller med glimt i øjet om glæder og sorger for den, der gang på gang undrende får spørgsmålet: "Får du ikke engang et glas rødvin Juleaften?" Og svaret er "Nej. Og det kan være sjovt at være på vand og brød."


Tro på film - Gensyn med Brideshead
Filmanmelderen Ole Michelsen fortæller om troen tvetydige magt, som den udfolder sig i TV-serien Gensyn med Brideshead og i den nye filmudgave af samme historie.

Lady Marchmain er den dybt religiøse katolske mor, hvis uforsonlige tro bidrager til familiens undergang.

Sønnen, den livsglade og charmerende Sebastian, flygter ind i alkoholismens tågeland. Ægtemanden gemmer sig i Venedig med sin elskerinde, og datteren forsøger forgæves at stå op mod moderen.

Evelyn Waugh, forfatteren bag Brideshead, formår både at vise den terror og magt, der kan rummes i fromheden, samtidig med at han selv som 'omvendt katolik, ser troen som vejen til en nødvendig og smertefuld forsoning.

Gensyn med Brideshead er beretningen om sædernes forfald og om den skønhed og længsel, som ledsager opløsningen. Det er også historien om den unge ambitiøse Charles, som i kraft af sin kærlighed til Sebastian får adgang til en overklasseverden af elegance og skønhed, velvidende at han kun er gæst og på tålt ophold.

Foredraget illustreres med klip fra TV-serien og filmen.

Min datter har kræft
Foredraget handler om hvad der sker mellem en far og datter, når hun, Trine, får konstateret knoglekræft, bliver opereret to gange og skal igennem en hæslig kemoterapi. Men det er nok så meget en historie om livsmod og livsglæde og om kampen for at lære at leve i nuet og forgylde det.


Alkoholisme og livskvalitet
Ole Michelsen fortæller åbent om sit tidligere alkoholmisbrug, og om hvordan han fik lagt sin dæmon på is. Druk er i Danmark et begreb som nærmest hører til i underholdningsbranchen. Foredraget er et opgør med denne holdning og en påvisning af, at vi ikke behøver finde os i drikkeriet, at det er muligt at plante en sund holdning til alkohol og påvirke ungdommen til at leve harmonisk med de våde varer.


Love story
En livslang kærlighed til filmen med illustrationer.

Det begynder med en forelskelse i Paris. Hun hed Elisabeth og hendes mor arbejdede i et filmselskab, og hun præsenterede Ole Michelsen for den franske filminstruktør Jean-Pierre Melville.

Jeg spurgte om han ville ansætte en ung dansker som assistent. Og det ville han. Han lærte mig, at jeg ikke skulle være filminstruktør, men formidle film.

19 år senere startede Bogart. Den Love Story varede i 17 år. Michelsen fortæller om et liv med filmklip. Tusinder af filmklip. Stor kunst, komik og spænding. Møder med trætte stjerner og stille stunder med store film.


Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Ole Michelsen er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Ole Michelsen

For booking af Ole Michelsen ring til ældreunderholdning.dk - Tlf. 7020 3648

 Menu
  Foredrag
  Musik
  Underholdning
  Solister
 Kontakt
Bookingtelefon: 7020 3648
Email: mail@nkmusic.dk
 Øvrige sites

Ole Michelsen

 Ole Michelsen
Info
Kontakt
ældreunderholdning.dk
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere